mandag 21. september 2009

Glutenfri foccacia



Jeg er en av mange som har cøliaki,
og må takle dette i hverdagen så godt jeg kan...

Men istedet for å sette meg ned...
 ...og tenke på alt jeg ikke kan spise...


Ser jeg på det som en utfordring...
 ...å kunne klare å lage alt jeg har lyst på, og som også andre kan spise!



~~~~
Veldig go`glutenfri Foccacia:
3 dl lunkent vann
290 gr glutenfritt mel
1 pose tørrgjær
1 ts sukker
2 ss olivenolje
~~~
1/2 dl olivenolje
4 ts grovt havsalt
rosmarin eller annen urt
~~~
Varm væsken til ca 37 grader.
Bland alt det tørre og ha i væsken.
Bland alt godt i kjøkkenmaskin.
La deigen heve under plast i ca 30 min.
Ha deigen i en smurt langpanne(24x30cm)
Heves i ca 30 minutter.
Lag "fingerhull" i deigen og hell over olivenolje,
strø på havsalt og rosmarin.
PS! På min foccacia bruker jeg fersk oregano og basilikum og fin hakket tomat! :)
Stekes ved 220 grader i 20-30 min.




26 kommentarer:

  1. Takk for ei god oppskrift. jeg har ei venninne med cøliaki og sliter alltid når vi skal ha klubb. Så denne skal jeg prøve neste gang.
    Ha en fin kveld.
    Klem Marilyn

    SvarSlett
  2. Hei Besta!
    Fint at du kunne tenke deg å prøve den.
    Har vært koselig med tilbakemelding på hvordan den ble :)
    Klem

    SvarSlett
  3. Hei :) her hos deg har jeg ikke vært før. Bare en tilfeldighet gjorde at jeg stakk innom. Har selv cøliaki og så at det stod oppskrift på noe glutenfritt. :) Ser ikke bort i fra at jeg må prøve denne. Ha en flott dag.
    Hilsen Merethe

    SvarSlett
  4. Hei, rart jeg ikke så denne i går da jeg satt og søkte etter nettopp glutenfri Foccacia. Vi skulle ha tapas og hadde så lyst på litt "brød". Her i huset er vi to som ikke spiser gluten. Denne skal lagres og lages. Takk for at du deler. Ha en fin dag

    SvarSlett
  5. Tusen takk! Jeg er en tjue år gammel jente som nettopp har blitt diagnosert med cøliaki, og jeg tar det egentlig ganske tungt. Det at jeg fremdeles kan spise Foccacia, og at det ble så godt, var en stor opptur for meg!

    SvarSlett
  6. Hei!
    Det er synd å høre at du har fått cøliaki, men det er fullt mulig å lage ok mat.
    Har vurdert å legge ut flere glutenfrie oppskrifter...har du noen ønsker har det vært hyggelig :)
    Jeg har hatt cøliaki i 6 år, så litt har jeg lært..det er mye som ikke smaker godt av feks melmixer og ferdige produkter.

    SvarSlett
  7. Takk for fin oppskrift! Hvilket mel bruker du?

    Hilsen Elisabeth

    SvarSlett
  8. Hei!
    Jeg bruker bestandig naturlig glutenfri melmix fra finax.
    Jeg tåler ikke mat som kalles for glutenfritt, det er faktisk gluten i det!!!
    Naturlig glutenfritt er 100 % fri :)
    Dette melet smaker faktisk mer ok enn det "vanlige" glutenfrie.
    Foccacian er faktisk så god at jeg serverte den til en hagelags kvled og ALLE spiste av den og syns den var velsmakende :)

    SvarSlett
  9. Hei!
    Eg har også cøliaki, har hatt det i ca 8 år nå... Synes det er veldi fint å se at folk som deg legger ut oppskrifter og erfaringer med glutenfri bakst. Har etterhvert begynt å lære mer om gf bakst, men kan fortsatt være en liten utfordring å bake... Ser ikke bort ifra at eg kommer til å lage foccaciaen din en dag:)
    Beste helsing Christina:)

    SvarSlett
  10. Å ha cøliaki er en utfordring ja! Sist jeg bakte brød måtte alle 4 brødene kastes..dyr erfaring det!
    Om du har noen ønsker om hva jeg skal prøve å bake eller en liten utfordring, tar jeg imot! :)
    Flott at folk setter pris på mine gluten og melkefrie oppskrifter.

    SvarSlett
  11. JEg lager masse Foccacia, har også laget det som muffins og det smaker KNALL!!

    SvarSlett
  12. Prøvde din oppskrift på glutenfri foccacia i dag. Ble kjempebra! Luftig og saftig. Har tidligere byttet ut melet i en vanlig oppskrift, men det ble litt mer kompakt. Takk for oppskriften!

    SvarSlett
  13. De ble dritgode!!! :) Elsker foccacia med aioli!!!

    SvarSlett
  14. Denne skal jeg prøve i dag, til blomkålsuppe. Ser deilig ut!

    SvarSlett
  15. Oppskriften din på foccaciaen var en stor sukse!!! Brukte en blanding av finax melmix, Semper mix og Toro sin fint mel.
    Vanskelig å finne gode glutenfrie oppskrifter, men denne var en vinner :D

    SvarSlett
  16. Disse ble kjempegode, men smaker som alle foccacia best nybakte:-) Kjempesuksess!

    SvarSlett
  17. Hei! Takk for oppskriften!
    Er det mulig å bruke smeltet smør istedenfor olje, da jeg ikke tåler olje.

    SvarSlett
  18. Hei, Hever brødet seg uten fiberhusk?

    SvarSlett
  19. Hei :) Brødet hever seg fint uten fiberhusk.

    SvarSlett
  20. Hei :) Brødet hever seg fint uten fiberhusk.

    SvarSlett
  21. Kjempefin oppskrift! Jeg har best erfaring med Semper mel, og brukte det i denne oppskriften også!

    SvarSlett
  22. Hei. Bakte egentlig rundstykker i dag. Kom over denne oppskrifta da deigen allerede var under heving,men tenkte at jeg forsøker videre fremgangsmåte fra din oppskrift. Foccaciaen ble jo utrolig god. Min datter på 19 syntes den var topp! Jeg hadde brukt schar sin lyse melmiks samt litt havregryn, kesam og olje. serverte det sammen med hjemmelaget blomkålsuppe som var laget på Maisenna. Skal nå forsøke å fryse resten til 17.mai. Håper den er like god da etter en liten runde i varm steikovn. Tusen takk for flott oppskrift.

    SvarSlett
  23. Hei! vil bare si at du i flere år har reddet våre selskaper og middager med oppskrifter alle kan spise og alle liker! Nå lager jeg denne foccacian uansett hvem som skal komme, og det er alltid suksess.

    SvarSlett
  24. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett

Her kan du si det du har på hjertet:

Related Posts with Thumbnails