Her kommer oppskrift på brente kanelmandler..de er farlig gode!
Så pass på å lage mye :)
Liten porsjon: Stor porsjon:
200 g mandler 400 g mandler
200 g sukker 350 g sukker
2 dl vann 3 dl vann
ca 2 ts kanel ca 3 ts kanel
~~~
~Ha alt i en stekepanne,
kok opp og la det stå å småputre
på lav varme,
til det sukrer seg..ca 1 1/2 time.
RØR HELE TIDEN!
(ikke nødvendig å røre HELE tiden,men å forlate pannen over lengre tid kan være skummelt)
Mandlene er ferdige når det blir ordentlig seigt og "tørt".
Legg massen ut på et bakepapir,
og la det avkjøle.
Brekk fra hverandre når det er kaldt.
PS! Jeg forsøkte meg på to varianter; en med skall og en uten.
Etter min smak var det bortkastet tid
å bløtlegge mandlene
og stå å svuppe skallet av...
Sukker og kanelblandingen satt bedre fast med skallet på..
God fornøyelse!
Det hørtes skikkelig godt ut!
SvarSlettJeg tenker som så at en lydbok hadde vært lurt å ha i hus, hvis jeg må røre i gryta i 1 1/2 time!
God jul :-)
Hilsen LIV
Takk for oppskrifta. Jeg behøvde ikke å koke de i 1 1/2 time, de ble ferdige mye før det. De ble kjempegode. Jeg hadde de i tillegg en runde i ovnen før koking og en snartur etter koking, sånn at de er skikkelig sprø.
SvarSlettDisse skal jeg servere i skogen i dag når vi har nisse-arrangement med juletrehogst. God helg=)
Hehe :) Jeg sto ikke ved komfyren HELE tiden, men det var det som sto i oppskrifta,så da ble det sånn :)
SvarSlettMen gode ble de!
Dette må helt klart prøves! Takk for tipset - har laget brendte mandler allerede, men det minker i krukka - skjønner ikke helt hvem det kan være - nissen?
SvarSlettHIlde
Har lånt denne oppskriften av deg. Ble supergode. God jul til deg!
SvarSlettHeisann!
SvarSlettGodt at juleknasketida snart er over, godt så lenge det varte, men
Flott 2010 ønskes deg av meg!