115 gr smør
280 gr sukker
2 egg
290 gr glutenfritt mel eller vanlig mel.
4 ts bakepulver
2 dl laktosefri melk eller vanlig melk
1 ts kanel
1 ts muskat
litt salt
1 ss kakao
-----------
Fyll:
3 ss smør
250 gr melis
1 ss kakao
1 ts vaniljesukker
3 ss sterk kaffe
Jeg bruker å lage dobbel porsjon fyll, for noe MÅ smakes på.
---
Røra:
Rør smør og sukker hvitt.
Ha i egg, ett av gangen + melk.
Sikt sammen mel, bakepulver,kakao og krydder, og ha i.
PS! I den originale versjonen skal man helle 1/3 av røra i formen, i 1/3 av røra har du kakaoen i, den skal oppå det du har i forma, før du har på resten av røra.
Når den er stekt og avkjølt deles den i 2
og fyllet legges i mellom og oppå.
---
fyll:
Rør smøret hvitt og ha langsomt i melis og kakao.
Pisk til det er luftig.
Ha i vaniljesukker og kaffe.
Stekes ved 175 grader i ca 1 time i en 24 cm form.
Dette er den BESTE sjokolade kaken!!
Heia :-) Gjett om jeg fikk lyst til å bake nå da? ;-) Ha en god kveld :-D
SvarSlettJeg fikk ikke lyst til å bake, bare smake! Og nå som jeg var så sulten....
SvarSlettJepp, det er knallbra med vår!
SvarSlettDen høye luftfuktigheten er kjærkommen for den spiser all snøen, og det er ikke rare greiene igjen nå.
Jeg oppdaget en haug med snøklokker ute i hagen! Herlig. Og fuglene bygger reir i ventilen i stua.....
Kos deg videre med kaka di :-)
Hvordan går det med basilikumen?
tar kopi av oppskrifta ;) Skal bake den til neste bursdagsfeiring...takker ;))))
SvarSlettHei og tusen takk for knallfin oppskrift! Jeg har bakt denne tidligere og skal bake den i dag. Fin å fryse ned også. Også sååå god !! (y)
SvarSlett