torsdag 20. januar 2011

Amigurumi-DILLA!!

En av mine mange svakheter,
(foreløpig holder det å dra fram denne)
er å begynne på nye ting,
før jeg er ferdig med det jeg burde ha gjort!


Og i dag har jeg til og med begynt med noe HELT nytt!!
~~ AMIGURUMI ~~


 Her er en forklaring fra Wikipedia:
Amigurumi er den japanske kunsten der man hekler eller strikker små kosedyr og ikke-menneskelige figurer. Amigurumier er typisk søte dyr (sånn som katter, hunder, kaniner etc.), men det kan også inkludere små bruksgjenstander eller etterligninger av matretter (sånn som en kopp eller en muffins).Amigurumier kan enten være heklede eller strikkede. De siste årene har heklede amigurumier blitt mer populært enn noen gang. Amigurumier er vanligvis heklet eller strikket ut av garn. De enkleste designene er heklet/strikket i spiralmønster. Når man lager en amigurumi er det veldig viktig å hekle/strikke tett hele tiden, for å oppnå et resultat der ingenting fyllmasse kan komme ut av amigurumien.Under lagingen av en amigurumi er det normalt å lage de forskjellige kroppsdelene hver for seg, for så å sette de sammen når alle delene er ferdige. Dette er fordi amigurumier skal inneholde mest mulig søte detaljer. Noen velger å fylle amigurumiene sine med små sandkorn og lignende for å få en mest mulig livaktig vekt.Det viktigste når man lager en amigurumi er å vektlegge søthet med maksimal tyngde.Det er to kriterier som må oppfylles for at kosedyret er en amigurumi:1.Hodet skal være vesentlig større enn kroppen.

2.Øyne og nese skal stå på linje.

Det er vanlig å dekorere amigurumier med heklede blomster og sløyfer.Og jeg har skjønt at det nesten ikke er grenser på hva man kan hekle i denne sjangeren...gleder meg!
Dette er bare begynnelsen på et koselig forhold.


Oppskrift på kitty finner du her
Oppskrift på ugle her
Oppskrift på kulenøkkelring her hos snille Ingrid :)


13 kommentarer:

 1. heisann! så søte de er!! ja jeg og kan være litt sånn som begynner på noe nytt før det jeg holder på med er ferdig... hehe gleder meg sånn til å bruke de nye og gode idéene jeg har alt jeg glemmer de gamle hehe de var vikrelig søte! kjempe gøy å hekle:) du får kose deg med ditt hekleri mens jeg koser meg med mitt:) ha en fin kveld!

  SvarSlett
 2. Hei de er utrolig søte,skulle ønske jeg kunne hekle,ha en flott kveld.foresten flott blogg du har,klemmer hege

  SvarSlett
 3. Så herlige de er - g så kjekt å lese forklaringen på disse små herlige skapningene;)
  Takk for at du linker meg;) Beste ønsker om god helg (fra i morgen) fra meg til deg;)

  SvarSlett
 4. Hei,jeg prøvde å legge meg til som følger.med ble bare lagt til som deg selv og jeg kunne gå inn på bloggen din å forandre hvis jeg ville.logget meg ut,så håper ikke det har skjedd noe,prøver igjen senere å legge meg til som følger,håper det går bedre da.klemmer hege

  SvarSlett
 5. :/ :( Nemen huffda!!!
  Det hørtes skummelt ut!
  Hvordan går det an?
  Er egentlig veldig med data, så jeg forstår det ikke...
  Men TUSEN TAKK! for at du sa ifra :D
  Har ikke merket at noe har endret seg.
  Folk kan jo i utgangspunktet rasere hele bloggen min da??!! :/

  SvarSlett
 6. Å så søte!!! Hvis du titter på Ravelry ligger det masse gratismønster på slike der inne. De kan jo brukes til så mye og pynter virkelig opp!

  SvarSlett
 7. Så fiiine! Takk for at du linker til oppskrift.
  Klem fra Igi

  SvarSlett
 8. Skulle tipse om Ravelry jeg også, men ser at Knitgirl kom meg i forkjøpet :) Dobbel anbefalig altså ;)

  Koselige figurer du har laget! Den uuugelen var bare tøff :D

  SvarSlett
 9. Jeg leter og leter etter oppskrift på en stor Hello Kitty jeg, har så lyst til å hekle til tantebarnet mitt i bursdagsgave :-) Så fint at du skrev hele definisjonen for oss, sånn syns jeg er artig å lese :-D

  Riktig god helg - klem Siv

  SvarSlett
 10. Jeg googlet "Amigurumi hello kitty" , og da mener jeg at jeg så en stor utgave av Hello Kitty! :)

  SvarSlett
 11. Amigurumi ser ut til å være noe for meg, ja, med min tålmodighet... Jeg begynner gjerne på noe, for så å gå lei, så blir det liggende der. Annerledes da jeg sydde på maskin, da gjorde jeg gjerne ferdig det meste.

  SvarSlett
 12. Hej kom tilfældig forbi din blog og sikke nogle søde dyr du har lavet. Jeg er selv lige igang med nogen i samme stil og jeg synes det er meget svært. Glæder mig til at følge din blog ;-)

  SvarSlett
 13. Så skjønne de var! legger meg til som følger:)
  Ha en fin kveld:)

  SvarSlett

Her kan du si det du har på hjertet:

Related Posts with Thumbnails